Ağva



Ağva, İstanbul'un Şile ilçesine bağlı bir beldedir. İstanbul'a uzaklığı 97 kilometredir. Yeşilçay ve Göksu dereleri arasına kurulmuştur. Zaten Ağva, "iki dere arası" demektir. Eskiden çoğunlukla bahar ve yaz aylarında İstanbullular içi sayfiye yeri sayılan ama artık kışın da şehrin gürültüsünden kaçmak ve huzur içinde bir tatil geçirmek isteyenlerin bir numaralı tercihi olan yemyeşil bir rüya Ağva.

İzmit'in Çal Tepesi'nden doğup gelen Göksu ve Yeşilçay derelerinin Karadeniz'e döküldüğü yerde, zamanla oluşan delta üzerine kurulan bu şirin beldenin belki de en çekici yanı bu derelerin yemyeşil kıyıları. Oteller ve restoranlar buralara kurulmuş, yörenin tüm aktiviteleri bu kıyılarda gerçekleştiriliyor.

Nereler Gezilmeli
İstanbula yakınlığıyla, deniziyle, metropole meydan okumuş bakirliğiyle Ağva el değmemiş, mesire alanlarına sahip. Ağva gidipte Kilimli ve Kadırga koylarını görmemezlik etmeyin olağan üstü doğasına gıptayla bakacaksınız. Göksu ve Yeşilçay derelerinin etrafında güzel akşam üstü gezintileri yapın Göksu'nun şırıltısında çayınızı yudumlayın ve bir an sadece huzur bulduğunuz bu anı düşünün. Fener bölgesi ve ormanlık alanları gezin. Yaz aylarında denizin ve güneşin tadını çıkarmayı unutmayın..

Ne Yenir
Taze ve leziz balık yemek için Ağva gerçekten bulunmaz bir cennet. İsterseniz kendiniz tutabilir, isterseniz satın alabilir ya da restorantların menülerinden damak tadınıza uygun bir tercih yapabilirsiniz.
Ağva'da balık restorantları genelde Yeşilçay Nehri üzerinde bulunmakta.

Ağva'da balığın dışında tandır kebap, bıldırcın, piliç ve diğer ızgara çeşitlerini bulmak da mümkün.

Ağva'da yer alan otellerin bir çoğu aynı zamanda restaurant ve bar olarak da hizmet veriyor. Özellikle Göksu Nehri kıyısında yer alan otellerin kendilerine ait iskelelerinde kurulu masalarda, balığınızı yerken şarabınızı yudumlamak ayrı bir keyif veriyor. Bu otellerin aynı zamanda birer adet büyük özenle döşenmiş şömineli, kapalı restaurantları bulunuyor.

Nerede Kalınır
İpek Motel
Göksu nehri kenarında, doğayla iç içe eşi benzeri olmayan tesislerden biridir ipek motel.
Nehre sıfır, halk plajına 800 metre mesafedeki tesiste tüm nehir aktiviteleri, dağ bisikletleri, şömineli restaurant, cafe-barı görülmeye değer iskelesiyle sizleri ağırlamayı bekliyor.

Adres:Eski Şile Yolu No:4 Ağva / İstanbul
Tel : (0216) 721 74 03 - 721 77 36
Fax : (0216) 721 77 37
Email : info@ipekmotel.com
Web : www.ipekmotel.com

Motel Faruk
Motel Faruk her bütçeye ve ailelerin birey sayısına uygun otel, pansiyon ve apart bölümlerinden oluşan 68 yatak kapasiteli bir tesistir. Motel Faruk odaları kaloriferli ve klimalıdır. 4 mevsim hizmet vermektedir.
Motel Farukta her aile bir ev ortamı, huzur ve rahatlığı içinde tatilini geçirir.

Adres: Şile Cad. Ağva / İstanbul
Tel : (0216) 721 80 23
Fax : (0216) 721 84 44
Email : motelfaruk@agvanet.com
Web : www.motelfaruk.com.tr

Sarı Konak
Ağva merkezde hizmet veren Sarı Konakta aile ortamının sıcaklığını tadacak Ağva'nın tüm doğal güzelliklerini doyasıya yaşama imkanını bulacaksınız.
Pansiyon sarı konak toplamda 6 apart daireden oluşup 40 kişi konaklama kapasitesine sahiptir, odalar sürekli sıcak su, amerikan mutfak, hilton banyolu, bahçe barbekülüdür.

Adres: Deniz cad. No:22 Ağva / İSTANBUL
Tel : 0 216 721 77 65
Gsm : 0535 258 46 66
Email : info@pansiyonsarikonak.com
Web : www.pansiyonsarikonak.com

Özgenur Pansiyon
Özgenur Tatil Evi Ağva'nın merkezinde, doğa ile iç içe özellikle ailelerin konaklayabileceği nezih bir işletmedir. Özgenur Tatil Evi yeni hazırlanan odaları ile müşterilerinin beğenisini kazanmaya devam etmektedir.

24 saat sıcak su, televizyon, klima, wireless internet bağlantısı, otopark, buzdolabı ve bahçe bulunmakta olup dilendiği taktirde apart bÖlümleri mevcuttur. Özgenur tatil evinde konaklarken Ağva'nın tüm güzelliklerini yaşayabilir, gönlünüzce bir tatil geçirebilirsiniz.

Adres:Şile Caddesi, Fırın Sokak, No: 28 Ağva, Şile, İstanbul
Telefon: 0532 515 43 46
Gsm: 0535 876 14 01
Email: agvalii@hotmail.com

Şirin Pansiyon
Şirin Pansiyon 3 katlı olup tüm katlarda toplam 3'er oda bulunmaktadır.
Odaların içinde tv ve buzdolabı mevcut olup her odada banyo ve lavabo bulunmaktadır, mutfaklar ortak kullanılmaktadır.
Bahçede mangal yapabilir, akşam çayı içebilirsiniz.

Adres: Ağva cami sokak No:4 Ağva / İstanbul
Tel : (0216) 721 71 69
Gsm : (0539) 700 98 46
Email : sirinpansiyon@agvanet.com

Nasıl Gidilir
1. Güzergah
Ümraniye-Şile yolunu takip edin. Şile'den sonra, Ağva'ya giden sahil yolunu kullanarak, Kabakoz, İmrenli, Akçakese ve Kurfallı güzergahını izleyin. Toplam bir buçuk saatte Ağva'ya ulaşabilirsiniz.

2. Güzergah
Ümraniye-Şile yolunu takip edin. Şile'ye gelmeden önce Pot Deresini geçtikten hemen sonra sağa dönen yola sapın. Ovacık, İmrendere güzergahını takip ederek, Teke güzergahını izleyebilirsiniz.

3. Güzergah
Ümraniye-Şile yolunu takip edin, Şile'den sonra, Ağva'ya giden dağ yolunu kullanarak, Teke güzergahını izleyebilirsiniz.

Otobüsle
İstanbul Harem'den 45 dakika ve 1 saat aralıklar ile Şile-Ağva otobüsleri kalkıyor. Önce Şile'ye, sonra Ağva'ya yolcularını güvenle ulaştırıyorlar.

3 yorum:

  1. Yaz ayı yaklaşıyor, artık herkes tatil planları yapmaya başladı. Birçok kişi bodrum otelleri hakkında araştırma yaparken, bağzılarıda otel rezervasyonu yaptırmak için erken olduğunu düşünüyor

    YanıtlaSil
  2. Paylaşımlarınız çok işime yarıyor . Erken rezervasyonlar hakkında bilgi edinmek isterseniz sitemizi ziyaret edebilirsiniz .

    YanıtlaSil
  3. Ağva otelleri ve ağva pansiyonları hakkında rehber niteliğinde bir yazı okuyun..

    YanıtlaSil